aigua-envasada-contaminada

 

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) ha elevat a 2.020 el nombre d’afectats pel brot de gastroenteritis a causa del consum d’aigua envasada, tots ells treballadors de 925 empreses clients situades a les demarcacions de Barcelona i Tarragona.

Ho ha explicat aquest dilluns en roda de premsa el secretari de Salut Pública, Joan Guix, que ha precisat que els afectats presenten una simptomatologia “molt lleu”, i ha afegit que va requerir un ingrés hospitalari que va ser donat d’alta aquest diumenge.

Guix ha assenyalat que la contaminació s’ha produït “al circuit de recollida, embotellament o higienització de les ampolles”, és a dir, a la font Font d’Arinsal d’Andorra.

Ha apuntat com a possible hipòtesi que una persona infectada hagi pogut contaminar el circuit, si bé ha remarcat que encara s’estan investigant les causes.

“Tot el procés d’envasament es realitza en el principat d’Andorra i el producte queda clausurat i és remès sense manipulació a distribuïdors a Catalunya que l’entreguen al client final”, segons Guix, que ha afegit que l’empresa distribuïdora es troba a L ‘ Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

“Estem coordinats amb les autoritats d’Andorra que realitzaran les investigacions biològiques sobre les causes possibles de la contaminació”, si bé les analítiques es duran a terme en laboratoris catalans, els resultats estaran disponibles en deu dies.

Salut Pública està coordinada amb les autoritats andorranes i també amb el Ministeri de Sanitat per si es donés algun cas fora del territori català.