Una recepta que combina gustos i colors
Ingredients per a la recepta (2 racions)
- 4 llesques pa integral (per a la base)
- 8 rodanxes carbassó
- Melmelada de tomàquet de Fruita Blanch
- 4 rodanxes formatge de cabra Mas de les Codines de La Formatgeria Laura
- Oli d’oliva verge
Elaboració de la recepta
- Tallar les quatre llesques de pa integral (no vindria malament que fossin una mica més grans).
- Netejar el carbassó i tallar 8 tallades a la rodona (de 0,50-0,75 cm. De gruix, no més)
- Tallar les 4 rodanxes de formatge de cabra.
- Muntar el timbal. A les llesques els hi posem unes gotes d’oli d’oliva.
- Primera capa amb una rodanxa de carbassó. He fet la prova i si ho cuines una mica a la planxa et sortirà millor el timbal.
- Segona capa, farcit de melmelada de tomàquet.
- Tercera capa, una altra rodanxa de carbassó.
- Quarta capa, rodanxa de formatge de cabra.
- Toc final, amb una cullerada de cafè de melmelada de tomàquet, centrat.
- Safata per al forn, amb unes gotes d’oli d’oliva, on vagis a col·locar cada timbal.
- Col·locar els timbals.
- Introduir en el forn, prèviament escalfat a 180ºC. durant uns 15 min.
- Treure del forn i emplatar.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Lo Virol Negre Jove del Celler Cercavins, un vi color roig albergínia de capa alta, ribet blau vellutat i llàgrima mitjanament tenyida i ben enganxada a la paret de la copa. Aromes fresques i caràcter varietal, amb presència de fruits negres (mora, pruna negra) i notes especiades (pebre dolç, cilantre) i mineralitat (terra humida, carbó, tinta). Pas en boca estructurat i ample, tanins i acidesa presents, final lleugerament amargant que refresca el vi, post gust fresc i vegetal (herba tallada) i retronasal balsàmica. (eucaliptus).
Recepta extreta de: https://cookpad.com/es/recetas/1757290-montadito-de-calabacin-mermelada-de-tomate-y-queso-de-cabra