Contrast de sabors que formen una explosió al paladar
Ingredients de la recepta (per 4 persones):
Per al sorbet:
- ½ quilo de cireres Delizia cirera de Lleida
- 100 grams de sucre
- 3 cullerades d’aigua
- 3 cullerades de suc de llimona
- 2 cullerades de gelea de groselles
- 3 cullerades d’aiguardent
Per al tartar i la crema:
- 250 grams de bacallà dessalat
- 6 grams de porradell
- 300 grams de porros
- 180 grams de patata
- 850 grams de llet
- Sal i oli
Elaboració de la recepta:
Elaboració del sorbet:
- En primer lloc, dissolem el sucre en l’aigua i ho posem a coure durant 8 minuts a foc lent.
- Amb les cireres, primer les rentem i després els hi traiem els ossos i el peduncle.
- Un cop les tenim preparades i els 8 minuts hagin passat, les afegim al recipient i les coem durant 10 minuts removent lentament i afegim la gelea de grosella.
- Tot seguit, ho retirem del foc i aboquem les cullerades d’aiguardent i ho calem al foc.
- Ja tindrem la barreja preparada i ho deixem refredar al congelador fins al moment de servir.
Elaboració del tàrtar i la crema
- Per elaborar el tàrtar només hem de tallar el bacallà prèviament dessalat a daus petits i afegir el porradell i un raig d’oli d’oliva i ho reservem.
- Per la crema, en primer lloc piquem a juliana fina els porros i les patates i ho posem a coure lentament en un recipient, juntament amb la sal i l’oli al nostre gust.
- Mentre cou ho anem remenant per tal de que no s’enganxi i un cop veiem que comença a tenir la textura adient, afegim la llet.
- Un cop tenim tots els ingredients junts, esperem que comenci a bullir; ho deixem 5 minuts més i ho passem per la termomix.
- Finalment, ho deixem refredar a la nevera i ja podrem afegir el tàrtar de bacallà i nostre sorbet casolà de cireres.
Maridatge:
Per maridar aquest plat innovador i amb aquesta textura i sabors tant particulars, escollim el cava Brut Nature Reserva Elaboració Artesana, de Cava Jaume Giró i Giró; un cava especial, elaborat molt cuidadosament, amb notes afruitades i dolces que serà el complement perfecte d’aquest tàrtar salat i dolç alhora amb la crema suau; un contrast de sabors pels paladars més exigents.