Recepta de sempre de rodó de vedella amb guarnició de prunes i dàtils
Recepta de rodó de vedella de Carns Esteve ideal per fer per dinar
Ingredients per a recepta:
- 1 rodó de vedella de Carns Esteve (200 grams per persona)
- 500 grams de mantega de porc
- 3 peces d’alls
- Mitja ceba
- 100 ml de vi ranci
- 50 grams de prunes seques
- 50 grams de dàtils
- Sal, pebre i herbes aromàtiques
- Oli d’oliva
Preparació de la recepta amb producte català:
- Un plat molt tradicional i per gaudir en dinars familiars. Primerament, salpimentem el rodó de vedella de Carns Esteve. En una cassola, posem la mantega de porc i quan s’hagi desfet, posem la vedella i la daurem per tots els costats.
- Després, afegim els alls i la mitja ceba pelada i trossejada. Quan la carn estigui daurada, tirem el vi ranci amb molt de compte, reduir el foc i ho posem tota la carn en una safata de forn àmplia. Espolsem les herbes aromàtiques.
- Una vegada ho tenim a la safata, precalentem el forn a 220º. Posem la carn al forn. Quan ja notem el rodó de vedella tendre, la traiem del forn, ho deixem refredar una mica i tallem la carn a rodanxes.
- Mentre es va fent el rodó, agafem els dàtils i les prunes i les daurem i coem en la mateixa cassola d’abans fins que estiguin confitades. Finalment, posem aquesta guarnició a la safata de la carn que ja estigui feta i ja ho podem gaudir!
Foto gentilesa de Cocina Con Marga
Maridatge:
Un bon acompanyament recomanat a aquesta recepta és Vinya Janine Syrah “SYH”, un vi negre elaborat amb la varietat syrah 100%. Semi-criança. Té un gran aroma potent de fruits vermells molt madura que és ideal per els plats de carn com aquest.