Tradicional, sucosa i gustosa
Ingredients per a la recepta
- 800 g de rodó de Vedella Ecològica del Pedraforca
- 2 gots de llet de la Granja El Prat
- 50 g de mantega
- 50 g de pernil serrà
- 1 pot de sofregit de Tomàquet i Verdures
- 1 pastilla d’Avecrem
- 4 cullerades de farina
- 1 tija d’api
Elaboració de la recepta
- Pica el pernil i salteja’l durant 2 minuts a foc lent en una cassola amb la mantega. Enfarina la carn, s’afegeix a la cassola i daura-la durant 5 minuts, donant-li la volta diverses vegades.
- Afegeix el sofregit i l’api picat, condimenta amb Avecrem i deixa coure a foc lent durant 20 minuts, afegint una mica d’aigua quan sigui necessari.
- Dilueix la farina restant a la llet i aboca sobre la carn, barreja i coure durant altres 20 minuts. Serveix la carn trossejada i regada amb la salsa.
Consell: una bona manera que la carn de vedella quedi molt més sucosa és untar-la amb ou batut. Per a això, ajuda’t amb un pinzell. Veuràs com et queda molt més acolorida i saborosa.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Vi Negre Trepat Carles Andreu del Celler Carles Andreu, un vi negre que al tast es presenta amb un color cirera d’ull de perdiu, amb tons violacis; molt franc i intens al nas, amb records de canyella i melmelada de fruites vermelles; el seu pas en boca és suau, greixós, llarg i persistent, amb gust de fruites confitades, un lleuger toc de regalèssia, un final elegant i una lleugera acidesa molt equilibrada amb la seva estructura.
Recepta extreta de: https://www.gallinablanca.es/receta/redondo-de-ternera-asado-con-leche/