Senzilla i amb un resultat espectacular
Ingredients per a la recepta (2 persones)
- 400g de pits de pollastre de Pollastre de l’era
- 1/2 ceba
- 1 gra d’all
- 500g de tomàquet triturat de Productes Naturals Capell
- 1 culleradeta d’orenga
- sal i pebre
- Oli d’oliva
- Formatge i julivert, per empolvorar
Elaboració de la recepta
- Ens caldran els pits filetejats. Els venen ja en aquest estat i si no, podem demanar al carnisser que ens els filetegi. O podem fer-ho amb molta cura a casa. El primer que farem serà salpebrar els pits. Després, posem un rajolí d’oli d’oliva en una paella a foc fort. I afegim els pits.
- Cuinem els pits un minut per cada cara a foc fort. Passat el temps, li donem la volta i cuinem l’altra cara. La idea és segellar el pollastre, deixant-cru al seu interior, perquè no es ressequi en excés. Un cop aconseguit això, reservem el pollastre en un plat.
- En la mateixa paella, tirem un altre raig d’oli, aquest cop a foc suau. Afegim la ceba i l’all ben picats i cuinem, mentre remenem amb freqüència, uns 10 minuts.
- Quan la ceba estigui tendra i transparent, afegim el tomàquet triturat i la culleradeta d’orenga. Barregem tots els ingredients i deixem cuinar tot 10 minuts més.
- Quan el tomàquet s’hagi cuinat una mica, afegim els pits de pollastre, juntament amb tot el suc que hagin pogut deixar anar. Integrem el pollastre en el tomàquet i deixem cuinar 5 minuts més. Finalment, un cop emplatat, podem escampar-hi una mica de formatge ratllat i julivert picat.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Maurel de Can Bonastre Wine Resort , un vi blanc d’entrada suau, untuosa, t’envolta tota la boca amb el seu volum i sedositat. Bon equilibri amb l’acidesa que el refresca i l’acompanya al final de boca, on deixa records dolços de mel i fruits torrats.
Recepta extreta de: https://www.cocinacaserayfacil.net/pechugas-pollo-salsa-tomate/