Senzill i llaminer!
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 4 peres Conference
- 1 got de ratafia Terrània
- 50 g de sucre
- 1 nou de mantega
- 200 g de mató de Cal Vicens
- 50 g de carquinyolis
- gelat de vainilla
- ratlladura de 1/2 llimona
Elaboració de la recepta
- Comenceu pelant les peres i talleu-les en forma de mitges llunes. Podeu tallar les peres en forma de cilindres, però si no teniu l’estri no cal que us compliqueu la vida perquè la presentació és igualment acurada.
- A continuació, en un cassó al foc, poseu-hi el sucre i espereu que es desfaci i agafi color marró. Seguidament, afegiu-hi una nou de mantega i els talls de pera i caramel·litzeu-los a foc mitjà durant un minut. Després, poseu-hi la ratafia, deixeu-ho coure durant 5 minuts més, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
- Mentrestant, piqueu amb un ganivet els carquinyolis a trossets petits i talleu el mató a daus.
- Per emplatar, col·loqueu els carquinyolis picats al fons d’un plat fondo, poseu-hi a sobre els talls de pera intercalats amb els daus de mató, afegiu-hi una mica de pell de llimona ratllada al damunt i acabeu el plat amb una quenelle de gelat de vainilla i una mica del caramel de ratafia.
Maridatge
Podeu acompanyar aquestes postres amb una Ratafia Terrània de Terrània, una ratafia de color caramel amb reflexos verdosos. Una aroma molt intensa amb notes mediterrànies i primaverals. Té una entrada molt fresca amb tocs balsàmics i d’herba tallada. A més a més els combinats d’olor a pega-dolça fan intuir la seva dolçor. L’alcohol està molt ben integrat oferint un pas elegant, i agradablement càlid a la gola. El gust final que queda en boca evoca a la nou verda, remarcant l’essència d’aquesta
Recepta extreta de: http://taulabernat.blogspot.com.es/2014/02/peres-caramellitzades-amb-ratafia-mato.html