Una recepta amb personalitat
Ingredients per a la recepta
- 1 llom de 2 kg de Carns Trias
- 3 cullerades de mel de Mel i Oli Piñol
- 6 cullerades d’oli d’oliva Gerpifi de Mel i Oli Piñol
- 2 branques de romaní
- 4 fulles de sàlvia
- 1 culleradeta de sal gruixuda
- 10 grams de pebre verd
- 1 iogurt natural
- 200 grams de crema de llet
Elaboració de la recepta
- Untar el llom amb la barreja de mel, oli, herbes, sal i pebre; i deixar tapat macerant a la nevera per tota una nit.
- Treure del fred, retirar del recipient el líquid i reservar.
- Portar el llom a forn pre-escalfat fort fins que la carn estigui daurada i ferma.
- D’altra banda barrejar els sucs reservats amb el iogurt i la crema, bolcar sobre el llom i cuinar 10 minuts més.
- Servir amb patates crocants i la salsa a banda.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Kokoro negre de Viña Torreblanca, un vi de color vermell intens, brillant i amb tons blaus. Un goig d’aroma afruitada, en què sobresurten fines notes de fruites del bosc i vainilla. Bon pas de boca, és llaminer, potent i té un bon equilibri entre el seu ric sabor i la seva seca estructura àcida.
Recepta extreta de: http://recetas.lanacion.com.ar/1682332-lomo-con-miel-y-aceite-de-oliva-con-hierbas