Un pastís irresistible molt estiuenc
Ingredients per a la recepta
- 500 g Cireres Delizia
- 1 Planxa de pasta de full refrigerada
- 250 g Llet sencera
- 120 g Nata de postres (Crema de batre o chantilly)
- 200 g Sucre
- 4 Ous mida grans
- 1 Beina de vainilla
- 1 Cullerada sopera d’aigua de flor de taronger
- Xocolata blanca i negra per decorar (opcional)
Elaboració de la recepta
- Disposem en un motlle desmotllable la nostra base de pasta de full i punxem el fons amb una forquilla, reservem a la nevera fins al moment d’omplir.
- Posem a preescalfar el forn a 180 graus, mentrestant en un bol ampli posem les llavors de vainilla, els ous, la llet, la nata, el sucre i l’aigua de tarongina, batem fins que estiguin tots els ingredients barrejats i reservem.
- De les cireres reservem 8 – 10 per decorar i les altres les desossem i deixem partides per la meitat, repartim bé les cireres sobre la massa de pasta de full i amb l’ajuda d’un pot li aboquem la barreja d’ous, posem al forn a 180 graus de 50 a 55 minuts cobrint amb paper d’alumini si veiem que es daura en excés, deixem refredar per complet i la passem a la nevera.
- Decorem amb la cireres reservades al gust (Jo les he banyat en xocolata negra i els he posat unes línies de xocolata blanca).
- Servir fred.
Maridatge
Podeu acompanyar aquesta recepta amb un cava Brut Nature Reserva Premium de Cuscó Berga, un cava de color groc pàl·lid, despreniment de petites bombolles. D’aroma fresca i amb notes afruitades de vi. En boca és sec i suau, escuma perfecta sense excés de carbònic i acidesa equilibrada
Recepta extreta de La Cocina de Loli Domínguez: https://lacocinadelolidominguez.blogspot.com.es/2014/06/tarta-rustica-de-cerezas.html