Una mousse única que combina sabors sorprenents
Ingredients per a la recepta
- 500g d’escalivada de Mar-tret
- formatge tou de cabra de la Formatgeria Laura
- olivada dolça de Blai Peris
- 25 g de pa ratllat
- 2 ous
- 100 ml de llet (o encara millor… nata líquida!)
- julivert
- sal i pebre
Elaboració de la recepta
- Afegir els ous, la llet, el pa ratllat, sal i pebre a l’escalivada.
- Batre-ho tot.
- Afegir olivada i julivert fresc picat fi i barrejar-ho tot bé.
- Omplir un motlle gran o 4 individuals. Si no són de silicona, millor poseu mantega i pa ratllat al motlle per poder treure bé el pastís.
- Coure al microones (8 minuts) o al forn (180ºC) fins que estigui quallat.
- D’entre totes les maneres que hi ha per servir-lo, us en proposo dues: Gratinar-los amb un tros de formatge de cabra al damunt, o també com a paté menjat amb torradetes.
- Podeu acompanyar amb l’olivada.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un L’Om 2014 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almos, un vi de color púrpura, d’intensitat aromàtica alta, de pas llarg en boca molt equilibrat.
Recepta extreta de: https://cuinaamoriciencia.wordpress.com/2014/09/08/pastis-mousse-descalivada/