Un postre que no pot faltar aquestes festes!
Ingredients de la recepta
Per fer el pastís:
- 150 de farina
- 120 sucre
- 4 ous
- 120 ametlles en pols
- 1 sobre llevat
- 100 mantequilla
Per fer la confitura de taronja:
- 150 sucre
- 150 aigua
- Suc de taronja
- 3 taronges MaMi Taronges
Elaboració de la recepta
- Començem rentant les taronges i les tallem a rodanxes
- En una cassola al foc hi afegim el sucre, l’aigua i el suc de taronja.
- Quan comenci a bullir introduïm les taronges i les coem durant 15 minuts
- Una vegada que les taronjes estan en forma de tires, escorrem i reservem l’almívar, si l’almívar queda molt liquid deixem reduir una mica mes.
- Untem un motlle amb mantega i forrem el fons i les parets del motlle amb paper vegetal, cobrim el fons i les parets amb les rodanxes de taronja, pressionant una mica perquè es quedi enganxat.
- En un bol batem molt bé, els ous amb el sucre. Hi afegim la farina i el llevat i seguim batent, després les ametlles en pols i la mantega fosa, una vegada que queda tot barrejat ho possem al motlle.
- Ho introduïm al forn ja calent a 160º, durant 50 minuts.
- Una vegada fet ho deixem refredar, ho traiem del motlle i ho banyem amb l’almívar per donar-li brillantor.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una Garnatxa dels Cellers d’en Guilla, ideal per acompanyar amb fruits secs, postres dolços i xocolates. Es caracteritza per tenir una entrada fina i molt gustosa amb notes de caramel.
Recepta extreta de https://cookpad.com/