Unes postres d´intensos sabors
Ingredients per a la recepta
- 250 ml. de nata líquida
- 20 grans de cafè de Cafès Pont
- Escorces de pell de 1/2 taronja (sense l’albedo: part blanca de la taronja)
- 40 g. de sucre o 2 cullerades
- 3,25 g. de gelatina o 2 làmines
Per decorar
- Melmelada de taronja d’Ecocítrics
- Pell de taronja
- Grans de cafè
Consells
- Si vols fer 500 ml. pots augmentar tranquil·lament el doble dels ingredients.
- La proporció de gelatina que has de posar sempre és: per cada 1.000 ml- 13 g de gelatina. Així que cada vegada que posis menys o més quantitat de líquid hauràs de fer una regla de 3 per saber quina quantitat caldrà.
- Es pot infusionar amb altres aromes com menta, llimona etc,
Elaboració de la recepta
- Posem en una cassola: la nata, els grans de cafè, les escorces de pell de la taronja (sense la part blanca) i el sucre.
- Posem a escalfar a foc mitjà-alt i remenem.
- Portem a ebullició. I una vegada que arrenqui el bull, remenem i deixem 30 segons més.
- Hidratem les gelatines amb aigua freda de 2 a 4 minuts (segons indicacions del fabricant).
- Retirem del foc la cassola i deixem temperar perquè es infusioni, és a dir, perquè es barregin tots els aromes i sabors.
- Un cop temperada, remenem i colem a una gerra.
- Escorrem bé les gelatines i les afegim a la barreja. Batem.
- Repartim la barreja en petits recipients que ficarem al frigorífic deixant reposar mínim 3 hores perquè solidifiqui.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un licor de Taronja-Llimona d’On The Rocks, una beguda amb un sabor fresc, intens i durador, ideal per prendre molt fred, sol o amb gel, així com per combinar-en còctels i usar-lo en diverses receptes culinàries.
Recepta extreta de: http://www.comandococina.com/panna-cotta-de-cafe-y-naranja/