Benvinguts/des gourmets, avui us portem els musclos a la catalana.
Una autèntica delícia plena de sabors
Ingredients dels musclos a la catalana
- Musclos de roca de J. Prats Muscleres
- Dues cebes mitjanes
- Una cabeça d’alls
- Uns vuit tomàquets madurs
- Unes branques de julivert
- Romaní
- Pebre negre
- Una cullerada de sucre
- Mig got de vi blanc
- Oli
Elaboració de la recepta
- Començem netejant els musclos
- Posem una olla al foc, amb un dit d’aigua, la justa per fer vapor i la tapem bé.
- Al cap d’una estona, quan els musclos ja estiguin oberts, treiem l’olla del foc i posem els musclos en un bol, deixant-los només amb una de les dues closques.
- Per una altra banda, guardem el suc de coure els musclos, després d’haver-lo passat per un colador ben fi.
- Piquem les cebes i tots els alls d’una cabeça, ratllem els tomàquets i piquem a ganivet el julivert, cada cosa per separ
- A continuació, posem una paella al foc amb oli. Quan l’oli estigui ben calent, hi aboquem una ceba i l’all picat i ho deixem coure ben lentament.
- Quan tots estuigui cuit sense que arribar a estar daurat, hi aboquem el tomàquet ratllat i el julivert i afegim una culleradeta de sucre i un polsim de pebre negre i de romaní.
- No cal que hi afegim sal ja que després hi haurem d’abocar una mica del suc dels musclos, que son sempre força salats.
- Ho seguim cuinant tot a foc lent, fins que el tomàquet comença a fer aquells esplèndids tons daurats que ens indiquen que ja és cuit.
- Afegim a la paella el vi blanc i el de suc de coure els musclos fet que fa necessari perquè la salsa quedi al punt de sal, tot tastant i rectificant amb més suc, fins arribar al punt desitjat.
- Ho deixem bullir una estona i passat un temps començem a submergir els musclos que teníem reservats. Per acabar, només cal deixar que la salsa amb els musclos fagi un bull més i el plat ja estará acabat.
Aquests musclos a la catalana també els podeu trobar a TELA MARINERA o a ACQUA SITGES!
Maridatge dels musclos a la catalana
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi jove Xarel.lo i Muscat 2014 de Vinya Janine, un vi amb caracter fresc i afruitat ideal per acompanyar aquest plat.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!
Recepta extreta de http://elsfogonsdecasaialtresdesastres.blogspot.com.es
Imatge extreta de http://blog.bettyboop.cat