Avui et presentem una recepta de guarnició típica de Catalunya. Parlem de les patates al forn, i aquí t’ensenyem a fer-les de la millor manera.
Ingredients
- 8 Patates mitjanes
- Alls
- Romaní fresc
- Orenga fresc
- Oli d’oliva
- Pebre en gra
- Sal
- Aigua
- 4 racions
Elaboració
- Pelem i netegem les patates. En una olla amb aigua i sal, les posem a bullir 5 minuts.
- Les posem en aigua freda i les tallem a daus
- Preescalfem el forn a 180 graus.
- En una font de forn, posem oli d’oliva de base i sobre les patates a daus amb els grans d’all sense pelar, el pebre en gra, el romaní, l’orenga i una mica de sal.
- Posem la font al forn. Deixem coure uns 30 minuts, remenant de tant en tant.
- Traiem la font del forn i tirem un raig d’oli d’oliva per sobre.
- Ja les podem utilitzar per acompanyar, habitualment, carns