Un flam sorprenent, unes postres diferents
Ingredients per a la recepta
- 800g de llet de coco (que no sigui dolça)
- 75g de sucre
- 75g d’arròs de Segadors del Delta
- 1 rovell d’ou
- 4 fulles de gelatina
Elaboració de la recepta
- Posar la llet de coco, el sucre i l’arròs en un cassó al foc. Deixar bullir un parell de minuts, barrejant bé perquè es dissolgui el sucre i no s’enganxi l’arròs.
- Tapar el cassó amb paper d’alumini i introduir-lo al forn, ja calent, durant 45 minuts a 170º.
- Hidratar la gelatina en aigua freda.
- Treure el cassó del forn, incorporar el rovell i remenar bé. Incorporar la gelatina escorreguda i barrejar.
- Repartir l’arròs en flameres individuals de silicona i reservar a la nevera. Un cop quallat, desemmotllar i servir amb un culís de maduixa.
Maridatge
Podeu acompanyar aquestes postres amb un Sweet Cava Reserva Dolç de Postres de Jaume Giró i Giró, un cava amb bon despreniment de finíssimes bombolles, és mot pàl·lid i és de color verdós amb tocs de groc. Al olorar-lo capten notes florals i de fruites tropicals com la pinya. Ja té alguna nota de l’autòlisi dels llevats. En boca és cremós i molt dolç, amb cos, i amb una certa acidesa que equilibra la seva dolçor. La llarga criança li aporta persistència en boca i melositat final.
Recepta extreta de: http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2014/03/17/flam-arros-amb-llet-de-coco/