Unes postres tradicionals pels més llaminers
Ingredients per a la recepta:
- 2/3 codonys
- 100g d’oli d’oliva verge
- Oli d’anís estrellat d’Aromatiks
- 10 cl de cervesa
- Farina
- Sal
- Sucre
Elaboració de la recepta:
- En primer lloc encenem el forn perquè es vagi escalfant mentre elaborarem la nostra coca de codonys.
- Per fer la massa barregem l’oli, la cervesa, la sal i anem afegint la farina que admeti fins que quedi una massa contundent i elàstica que no s’enganxi.
- Un cop tenim la massa conformada, la estirem al nostre gust; podem donar-li la forma que vulguem i també el gruix.
- A continuació, pelem els codonys i el tallem en quarts, traiem les llavors de dins i ho tornem a tallar en làmines molt finetes.
- Col·loquem les làmines sobre la massa amb molta cura i les envernissem amb l’oli d’anís estrellat d’Aromatiks i ho cobrim amb sucre, al gust de cadascun.
- Introduïm la massa amb els codonys al forn prèviament escalfat, i ho deixem coure durant aproximadament 30 minuts a una temperatura de 170 graus. Passada aquesta mitja hora la coca estarà preparada per ser tastada.
Acompanyament:
L’acompanyament perfecte per la coca de codonys, serà una ratafia reserva Portet 1883, un licor de nous verdes i amb destil·lats de 23 plantes aromàtiques, espècies i fruites que serà el complement perfecte d’aquestes postres tradicionals de la nostra terra.