Un coc deliciós amb el toc únic del licor de crema d´arròs
Ingredients per a la recepta
- 4 ous L
- 240g de sucre
- 125g d’oli d’oliva Verge Extra
- 250g de llet sencera
- 200g de Licor de crema d’Arròs de Segadors del Delta
- 300g de farina de blat
- 100g de farina de blat de moro
- 1 sobre de llevat en pols
Elaboració de la recepta
- Abans de començar escalfarem el forn a 200º (només la part de sota).
- Pesar tots els ingredients
- Mesclar les farines amb el llevat
- Separar les clares dels rovells
- Muntar les clares al punt de neu, ho podem fer batent les clares a mà o amb una batedora elèctrica
- Un cop estiguin al punt de neu anirem afegint poc a poc la resta d’ingredients sense deixar de batre i amb el següent ordre: els rovells dels ous, el sucre, l’oli, la llet, el licor de crema d’Arròs Segadors del Delta i per últim les farines amb el llevat que heu mesclat prèviament
- Un cop ho tinguem ben mesclat ficarem la barreja a un motlle i ho enfornarem durant uns 40 min
- Desprès de 40 min punxarem amb un escuradents el coc i si l’escuradents surt net ja tenim el coc llest!
- El cobrirem de sucre amb pols i ja el tenim acabat!
Maridatge
Podeu acompanyar aquestes postres amb el propi licor de crema d’arròs de Segadors del Delta, el mateix que hem utilitzat per fer el coc. Un licor de gust suau, dolç i molt agradable.
Recepta extreta de: http://www.segadorsdeldelta.cat/coc-licor-crema-darros-segadors-delta/