Benvinguts/des gourmets, avui us portem els canelons d’espinacs a la catalana, una recepta de proximitat.
Un plat súper amb un gust característic
Pots comprar aquests deliciosos canelons ja elaborats per Safaja.
Ingredients dels canelons d’espinacs (per a 6 persones)
- Pasta per a canelons (els que hem utilitzat no cal bullir-los)
- 1/2 kg d’espinacs (val la pena frescs, ho notareu)
- 3 alls
- Panses (al vostre gust)
- Pinyons (al vostre gust)
- Sal
- Pebre
- Clavell d’espècia
- Nou moscada
- Salsa beixamel
Elaboració de la recepta
- Començarem posant els canalons amb aigua calenta (seguint les instruccions del fabricant) i mentrestant fem un sofregit amb els alls, els pinyons i les panses.
- Quan ja tinguem els alls i els pinyons daurats, afegim els espinacs ben nets. Ho deixem una estona, no cal fer-los massa. Després afegim sal i pebre.
- A continuació fem la salsa beixamel i passem a muntar els canelons. Seguidament els posem al forn precalentat a 200ºC-220ºC amb formatge ratllat per damunt i uns dauets de mantega, ho gratinem uns minuts i ja tenim els canelons preparats per menjar.
Elaboració de la salsa beixamel
- Per fer la beixamel necessitarem ½ litre de llet, 50 grams de farina, 50 grams de mantega, una mica de sal, pebre i nou moscada.
- Començarem fonent la mantega amb una cassola
- Seguidament afegim la farina d’una sola vegada i retirem la cassola del foc per elaborar la mescla amb l’ajuda d’una cullera de fusta intentant dissoldre tots els grumolls que apareguin.
- Afegim mica de llet prèviament escalfada i barregem ràpidament fins que aconseguim un compost dens. Tornarem a col·locar la cassola uns 10 minuts a foc lent, i durant la cocció, a mesura que la llet sigui absorbida, abocarem més quantitat fins que s’acabi.
- Afegeix la sal, el pebre i la nou moscada i retira el cassó del foc.
Maridatge pels canelons d’espinacs
Podeu acompanyar aquest plat amb un Kokoro negre de Viña Torreblanca, un vi de color vermell intens, brillant i amb tons blaus. Un goig d’aroma afruitada, en què sobresurten fines notes de fruites del bosc i vainilla. Bon pas de boca, és llaminer, potent i té un bon equilibri entre el seu ric sabor i la seva seca estructura àcida.
Recepta extreta del blog My taste
Elaboració salsa beixamel extreta del blog directoalpaladar.com
Imatge extreta del blog Javi Recetas
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!